Kolejna edycja programu "Niebieski Opiekun"

DODANO: 24 Cze 2014, 19:02

od koniec czerwca zeszłego roku narodził się pomysł ufundowania karnetów dzieciom, których nie stać na ich zakup, a które z wielką determinacją uczęszczałyby na mecze Ruchu. Stowarzyszenie podchwyciło pomysł czego efektem było powstanie listy z setką dzieci dla których zbieraliśmy pieniądze na karnet. Odzew naszej akcji okazał się jednak na tyle duży, że została sporządzona lista rezerwowa. W całą akcję oprócz fan clubów włączył się także Klub oraz KO WZZ „Sierpień 80”. W rezultacie uzbieraliśmy 9360zł co starczyło na pokrycie kosztów 130 karnetów.

Podobnie jak w zeszłym roku tak i teraz zamierzamy kontynuować tą akcje. Po konsultacji z przedstawicielami fan clubów powstaje już lista 130 dzieciaków, dla których będziemy zbierali pieniądze. Gorąco jednak wierzymy, że uda nam się pobić zeszłoroczną liczbę. Odbiorcami karnetów będą dzieci w wieku szkolnym, które nie ukończyły 17 roku życia. Cena jednego karnetu dla młodego kibica wynosi jedyne72 zł.

Wszystkich sympatyków Ruchu, którzy chcieliby wspomóc nasz budżet zapraszamy do dokonywania wpłat na nasze konto internetowe z dopiskiem „Darowizna - Niebieski Opiekun - Imię i Nazwisko Fundatora”.  Na wszystkich chętnych będą również czekały specjalnie przygotowane puszki w strefie kibica na parkingu klubowym przy ul. Cichej 6 (w Grzybku) gdzie będzie można dorzucić kilka monet lub bezpośrednio ufundować karnet jednemu z dzieciaków.

Wszelkich dodatkowych informacji z ramienia Zarządu Stowarzyszenia udziela koordynator akcji Aleksandra Kandzia (e-mail: aleksandra.kandzia@stowarzyszenie.niebiescy.pl).

Dane potrzebne do przelewu:

Nazwa odbiorcy: SKRCh Niebiescy
Adres odbiorcy: 41-500 Chorzów, ul. Powstańców 70/3
Nr rachunku: 49 2030 0045 1110 0000 0268 1370
Nazwa banku: Bank Gospodarki Żywnościowej Spółka Akcyjna w Warszawie
IBAN: PL49 2030 0045 1110 0000 0268 1370
SWIFT (BIC): GOPZPLPW
Tytuł przelewu: Niebieski opiekun - Imię i Nazwisko Fundatora

Przelewy z zagranicy prosimy wykonywac w opcji OUR.

Widzisz swoje dziecko na plakacie? Zgłoś się do nas!