Nowy stadion dla Ruchu

DODANO: 20 Lis 2014, 19:51

W zeszłą niedzielę wybieraliśmy nowe władze miasta. Przez kolejne 4 lata stanowisko Prezydenta miasta Chorzów będzie sprawował Andrzej Kotala, który już w I turze uzyskał ponad połowę głosów. Co ważniejsze - nastąpiła zmiana układu sił w radzie miasta. Ugrupowanie Wspólnie dla Chorzowa, które dotychczas posiadało większość, nie zdobyło wystarczającej ilości mandatów, aby samodzielnie decydować o najważniejszych sprawach w mieście. Wielce prawdopodobne jest stworzenie koalicji pomiędzy: PO (11 radnych),  PIS (4 radnych) oraz RAŚ (2 radnych). Wobec takich zmian politycznych, wychodzimy z inicjatywą zbierania podpisów popierającą budowę stadionu przy ul. Cichej 6, czym (miejmy nadzieję) udowodnimy naszym radnym, że chcemy nowego obiektu na już!

Lista poparcia będzie zawierała imię i nazwisko popierającego, pesel oraz podpis. Całą akcję zaczynamy już od najbliższego domowego meczu ze Śląskiem Wrocław. Podpisy będą zbierane przy schodach prowadzących w kierunku sektorów 8, 9, 10 przed meczem oraz w przerwie spotkania.

Poniżej załączamy również listę poparcia w formacie PDF do wydruku co powinno ułatwić zbiórkę podpisów wśród kibiców spoza Chorzowa.

Zapraszamy do wzięcia udziału w akcji!